måndag 25 januari 2010

TEAROUTMYCARSEAT S.V.P lissom!!






Jahapp tjohoo å hej... vi kommer ju int å få nån medalj för vårt aktiva bloggande iaf men när de händer så är det förhoppningsvis underhållande nog och värt att vänta på..=)

Hmm sist bloggades de i oktober och vad har två tokiga damer som mig å Lina hunnit göra sen dess...
  • Filippinerna & Bali
  • Rockat Skelltown 1 uke
  • Linnsen spenderade 1 vecka i sthlm utan hårborste
  • Lina va i Sundsvall me la familia
  • Öppnat Munchie
  • Firat alla julhögtider men även andra grejer.. (finns alltid en anledning till fest)
  • Blivit kändisar
  • Lina har blivit F A S T E R ! !
  • Vi har flygit Helicopteröver Mount Blanc
  • Linnsen har köpt nya skidor... <3
Fillipinerna och Bali!

Jag använder brunt för vi va som pepparkakor när vi va på plats..=)
Jaha, brudarna möts upp på Arlanda efter att varit åtskilda hjältar i nästan 5 månader kul kul.. hej hej vi spenderar en natt is fjollträsk innan resan kan ta sin början!
Starten på resan va lite ovanlig för oss två, vanligtvis har vi flax och extra majjo på våran räkmacka... men denna gång hade jag Magsjuka och planet från frankfurt till Taiwan va inställt.. jaha så vi fick spendera en natt i tyskland... check tyskland! Dålig mat och massa sömn sen bar de av... väl framme i farliga farliga Manila så hade vi stora ögon och va förväntansfulla..tjohoo!
taxi till vårt hotell och fint va väl de, en tur på farliga farliga stan och in i de metalldetektor kontrollerade varuhuset, fast de konstiga va att de va bara männen som kollades om dom hade vapen inte kvinnor... !! varmt och massa massa människor, 10 miljoner bor de i farliga farliga Manila.. de är ju mer än sverige i en stad... gahhh! Vi är litt jetlaggade så vi kollar skräckfilm och somnar... upp på morgonen flyga till paradisön Boracay... Och vilket paradis de va.. den vitaste sanden, de klaraste vattnet och så lite folk... vi har hamnat helt rätt!!! PÅ boracay är vi en vecka där vi ätwer gott och vilar upp oss efter en hård sommar som vi båda har jobbat som tokar... Relaxation på hög nivå.. Linnsan hinner fylla 24 och de firar vi med rött vin, gott gott! Vi är ju faktiskt proffs på stranden, allt är med, inget är glömt twilight marathon och njuuuut!
Bästa dan på Boracay va när vi seglade runt ön me våra killar...
Upp tidigt träffar Joe på stranden, hänger med honom på en matmarknad för infödingarna, vilka lukter vilken stämning.. underbart... Vi köper lite gambas, annanas å vatten.. sen går vi till båten där tjobben och tuffa styrman väntar.. hej hej vill ni ha flytväst.. nej vi tar dom när vi behöver dom..=) Vi placeras i näten vid sidorna och iväg bär de... lugnt och fint... som att sväva på vattnet, så himla härligt så himla levande! Vi stannar till och fiskar litt... jag och Joe fick såklart inget napp.. jag och min fiskelycka, inge kul.. Lina och Tjobben fick säkert 3-4 akvariefiskar och tuffa styrman han fick nån storing! Sen bar de av mot Magic Island där vi fotar den underbar utsikten och i väntan på att killarna fixar till maten så ordagrant tvingas vi att snorkla, vi ville inte riktigt böta ner oss igen men jodå ut i vattnet ni bara... ha ha okej.. Vi snorklar runt och hittar en röd sjöstjärna inget annat... ha ha.. äcklig botten så de va lite svårt att landa med fötterna, skrattattack! Den färska fisken och gambasen är färdig tillagad, vi äter den med ris och stark sås och självklart så äter vi med händerna.. GOTT va de och sen annanas till dessert.. den saftigaste ananananasen nånsin! Sen iväg igen stannar till mitt i havet och vågorna går.. hoppa i turisttjejer nu ska ni snorkla igen... gahha.. okej läskigt men okej.. vi hoppar i och de va luuuugnt... fantastisk snorkling massor med tuffa fiskar och bäst av allt... VI HITTA NEMO!!!!
som vi har letat och letat... Alla dessa färglada fiskar och denna värld under ytan, det är en grym känsla man får! Sen säger våra killar att vi måste kanske vända om för de går för mycke vågor... hmm vaddå kanske frågar vi.. jo för eran skull.. okej men om inte vi va med skulle ni ha tagit den vägen då.?? Jo de skulle dom för det är ett kul adventure.. Ja men vi vill också ha adventure..=)
Så vi trotsar vågorna och sgelar på... man dränks av vågorna och krampar sig fast och skrattattack , hålla andan om vart annat... Vi kämpar på och det är späännande nästan läskigt men kul för vi känner oss trygga med dessa filippinpojkar.. Efter säkrt 1,5h i ett stormigt hav stannar vi till vid en öde strand, helt otroligt att en sån magiskt vacker plats kan vara öde, är de muligt, men vars är vi nånstans... vi älskar de!!! sol och bad och promenad på starnden.. sen åker vi tillbaka hem och vi sprängs nästan i bröstet av all lycka som vi känner... tack bästa killar för denna upplevelse!!

Tok dyra biljetter från filippinerna till Bali..hmm vi som bara hade tvär kollat kartan hemma och trott att de va 1-2 h ifrån varann fick nu klart för oss att Bali ligger ca 6 h bort... jahapp..=) Linas Bästa bror Johan hjälper flumtjejerna med biljetterna och billigt blev de!! TACK!!!

Vi flyger till Bali och när vi anländer till hotellet som stefan styrt upp åt oss så sitter bästaste StorMange och väntar på att vi ska anlända.. hej hallå.. fan va kul!! Tok mysigt och fint hotell med riktigt bali stil som är så grym! Varmt och skönt och vi får träffa på Bintang första kvällen som sedan blir vår bästa vän..=) Vi hänger med Stefan, camilla, lucas, ludde, mauritz och Mange till Balianne... Lugn och vacker landsbygd, vi bor i fina hus, vi kollar in Manges hus som han och hans familj bygger... VILKET PARADIS!!!! Precis vid en klippa, utsikt som gör att man tappar andan och poole och vilken villa... man dööööör! Vi får gå surfskola med killarna... många kallsupar senare och leende äter vi middag vid stranden... Vi är uppe med solen och morgon surfar, helt grymt man börjar nästan bli troende när det är så övernaturligt magiskt underbart!! Camilla får med oss på yoga.. ha ha.. INgen får någonsin klanka ner på Yoga... gusis så jobbigt de va.. lite fnittrigt men helt fantastiskt att göra de mitt i djungeln med sån klink klonk musik... härligt upplevelse!! Aj aj i kroppen sen... salut muskel jag inte visste fanns...=)
Vi tillbringar halloween där och självklart blir de ju strömavbrott i hela balianne den kvällen... scary men stämningsfullt..=)

Tillbaka till Kuta å vi checkar in på New Arena som vi blivit tipsade av Frida å mange... Pooltjejerna mary och Ketut blev våra bästisar.. Mangan tog semester och hängde me oss å han är ju en stjärna.. som han tog hand om oss å såg till att våran Bali vistelse blev underbar!! TACK!
De bästa va när vi fick åka moppe me honom, vilket proffs i den galnaste trafiken.
Bali bjöd på helt galet god mat och vilka restaurang upplevelser, inredning, meny och atmosfär... grymme!! Fördrinksen på Ku DE Ta gjorde ju så att de kändes som att man va på en lyxresa... fina solnedgången..
Sola och bada och shop til you drop, vi blev kära i Bali.. En lugn resa och mycket vila och mys med magisk mangojuice... En partykväll blev de efter att vi hängt hos stefan å co i seminyak och jag mange och lina drar iväg med moppen men får tvärr punka varpå mange rullar iväg med moppen och vi tappar bort honom, lite osäkra, vars är vi nånstans???? Ähh så fel kan de ju inte bli, kolla här en bar.. vi vill ha varsin shot tearoutmycarseat! Sen hittar vi till poppies 1 å där är de trång trafik som alltid... mitt i alltihopa så är ju värsta grymma bilen.. hej mannen snygg bil.. Han frågar om vi vill åka med.. Ja säger jag, nej säger lina, ja säger jag, nej säger lina, ja säger jag, ja säger lina...=) In i tuffa bilen full med balineser.. hej hej fin bil och vi blev vänner! vi åker sakta men säkert raggen på kuta och sen går vi på reagge klubb och dricker jack shots... tuffa bilkillen bjuder på alkoholen.. tack tack.. sen hittar vi mange igen... heeeej.. men han åker hem ska upp tidigt... vi kör på tills klockan är tidig morgon!

Sista festkvällen så åt vi på macaroni å de va ju kungligt, sen går vi å drinkar 2 for 1 mojitos.. sen reagge baren å dansa dansa dansa.... Mauritz i sitt esse och vi lovalovalove it...=) Stefan tror jag hade glömt dansskorna hemma men han va kul ändå..=)

I de stora hela var Bali helt grymt.. Tack till Mange, Mary Ketut, Ludde , Mauritz, Stefan, Camilla och allas våran lilla favorit Lucas.. Solen, surfen, havet, maten och njutningen!!!
See you again Bali! Tearoutmycarseat to all!!!

forts följer...


1 kommentar:

losef sa...

Hej, sjukt otippat att stöta på dig i Chamonix förra året. Hur är läget? Hade tänkt åka till Chamonix en månad någon gång i vinter. Har du något tips eller kan hjälpa till med boende? Ve är två stycken som kan tänka oss att bo kollektivt. Hör gärna av dig massa kramar din konfirmationskompis Louise

louisenordgren@hotmail.com